Gradiva in orodja

Mentorji in mentoriranci Skupnosti srčnega mentorstva si pri vzpostavljaju mentorskih odnosov in vodenju mentorskih procesov pomagamo z lastnimi gradivi in orodji: knjigami (priročniki in vodniki), mentorskimi dnevniki, predlogami za posamezne faze mentorskega procesa. V njih najdete vse o mentorstvu, od osnovnih načel in ključnih sestavin, udeležencev oziroma vlog v mentorskem procesu in potrebnih veščin zanje, do vodenja mentorskega procesa. Vsa gradiva in orodja temeljijo na principih srčnega mentorstva. V Skupnosti srčnega mentorstva verjamemo, da je mentorstvo s srcem učinkovitejše od zgolj razumskega mentorstva, saj se znanja in izkušnje prenašajo pospešeno, v obliki zgodb in zato trajno ostanejo z nami. Vsa gradiva in orodja so na voljo tudi širši javnosti oziroma vsem, ki vstopate v mentorske odnose ali pa se o tem šele odločate.

Knjige – priročniki in vodniki

Se odločate za vstop v mentorski proces, pa ne veste ali je to prava metoda za izzive s katerimi se soočate in kaj lahko pričakujete od mentorskega procesa? Ne veste, katero vlogo v mentorskem procesu bi prevzeli in kako se nanjo pripraviti? Ali pa ste že v mentorskih procesih iz katerih bi želeli pridobiti še več? Potem je pravi čas za priročnik, ki opisuje resnično izkušnjo mentorskega para in za prvi slovenski vodnik o mentorstvu.

PRIROČNIK

Z mentorstvom do srčnega voditeljstva

PRIROČNIK

Skrivnost srčnega mentorstva

Mentorski dnevniki

Mentorstvo je kot potovanje, ki ga je dobro načrtovati in si ob tem dovoliti doživeti tudi kaj nepredvidenega. Naj vam pri tem pomaga mentorski dnevnik, ki vas bo spremljal vse od izbire ustrezne mentorske oblike, izbire mentorja oziroma mentoriranca, vzpostavitve in graditve mentorskega odnosa, izvajanja mentorskega procesa do njegovega zaključka in razmisleka kako naprej. Z mentorskim dnevnikom do odlične mentorske izkušnje in trajnega spomina na nepozabno odbobje ter v zahvalo vsem, ki jih boste na tej poti srečali in se od njih in ob njih učili.

DNEVNIK MENTORIRANCA

Moja mentorska zgodba

DNEVNIK MENTORJA

Moja mentorska zgodba

Izvlečki iz Vodnika za mentorje in mentorirance

Vas je v Vodniku za mentorje in mentorirance kakšno poglavje še posebej pritegnilo? Pri vodenju mentorskega procesa potrebujete ob sebi samo določena znanja, nasvete in usmeritve in ne želite vedno znova prelistavati celega Vodnika? Ste med tistimi, ki radi kar v knjigo zabeležite svoje zaznamke, istočasno pa bi želeli, da čim dlje ostane lepa in nepoškodovana? Za vas smo pripravili izvlečke posameznih poglavij Vodnika.

VODNIK

Osnove mentorstva

VODNIK

Vloge v mentorskem procesu

VODNIK

Koristi mentorstva

VODNIK

Mentorski proces

Vaje, orodja in predloge za mentorje in mentorirance

(IZBRANE PREDLOGE za mentorje in mentorirance)

Želite vse, kar se dogaja v vaših mentorskih odnosih zabeležiti, ob tem pa ne vsakokrat kupiti celega dnevnika? Se vam v mentorskem odnosu toliko dogaja, da v dnevniku enostavno ni prostora za zapis vseh misli, spoznanj, novih znanj, doživetij, refleksij itd? Ali pa ste celo med tistimi, ki mislite, da knjiga, kar mentorski dnevnik srčnega mentorstva tudi je, ni namenjena temu, da vanjo karkoli zapisujemo? Za vas smo pripravili izbrane predloge iz mentorskih dnevnikov, ki si jih lahko natisnete v neomejenem številu izvodov in s tem ohranite vse, kar boste na svojih mentorskih potovanjih doživeli.

DNEVNIK MENTORJA

Izbrane predloge – mentor

DNEVNIK MENTORIRANCA

Izbrane predloge – mentoriranec

Brezplačna gradiva

DELOVNI ZVEZEK

Postavljanje ciljev

VODNIK

Dobre mentorske prakse