O mentorstvu

Mentorstvo je ena najbolj učinkovitih metod vzajemnega učenja, razvoja potenciala in s tem osebne in profesionalne rasti posameznika. Temelji na medsebojnem zaupanju, iskrenosti in spoštovanju.

Sestavine učinkovitega mentorskega odnosa

Odprta komunikacija in dostopnost

Cilji in izzivi

Strast in navdih

Negovanje osebnega odnosa

Medsebojno zaupanje in spoštovanje

Izmenjava znanja in izkušenj

Neodvisnost in sodelovanje

Vzorništvo

Odkrij vrline odličnega mentorja.

Želite deliti svoja znanja, veščine in izkušnje z drugimi in jim pomagati pri njihovem razvoju in doseganju ciljev? Ste pripravljeni pokloniti svoj čas in se vživeti v potrebe in pričakovanja drugih? Se želite tudi sami naučiti česa novega? Izrazite svoj interes in postanite mentor.

Seznani se z veščinami zavzetega mentoriranca.

Ste neustavljivo radovedni in imate iskreno željo po učenju, rasti in uspehu? Ste pripravljeni drugim razkriti svoje želje, potrebe in cilje in sprejeti njihovo podporo?

Vodilna načela mentorstva

Prizadevanje za vzajemno korist

Izgradnja odnosa

Partnerstvo

Zaupanje

Zavezanost k poštenosti

Poslušanje

Pripravljenost za učenje

Prilagodljivost

Vodenje z zgledom

Mentorski proces

Mentorski proces si predstavljajte kot potovanje, na katerem se kljub načrtovanju lahko zgodi tudi kaj nepredvidenega. Je proces z okvirno določeno strukturo, fazami, znotraj katerih je dovolj prostora, da ga udeleženci prilagodijo svojim potrebam, ciljem, načinu delovanja in predvsem ustvarijo varen prostor in zgradijo ustrezen odnos.

Mentorstvo v organizacijah

Mentorski programi smisel posameznika povezujejo s smislom organizacije. V mentorskih programih se zaposleni povezujejo, izmenjujejo znanja in izkušnje, krepijo medsebojno zaupanje in sodelovanje. Zmanjšuje se občutek izključevanja, zapostavljenosti, krepi se psihološka odpornost. Gradi se mentorska kultura.

Povezujemo in krepimo mentorsko skupnost.

Želiš deliti svoja znanja, veščine in izkušnje z drugimi in jim pomagati pri njihovem razvoju in doseganju ciljev? Si neustavljivo radoveden in imaš iskreno željo po učenju, rasti in uspehu?

Deli svojo mentorsko zgodbo, bodi navdih.

Imaš za seboj navdihujočo mentorsko izkušnjo, ki jo želiš deliti z drugimi?
Pošlji nam zgodbo in objavili jo bomo.