MENTORJI – NAJBOLJŠI AMBASADORJI IN SPODBUJEVALCI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Datum: 11 Feb, 2024
Avtorica: Tatjana Kolenc

Vseživljenjsko učenje, kot edini odgovor na izzive sodobnega sveta in ključ do izpolnjujočega življenja

V svetu nenehnih sprememb znanje in veščine vse hitreje zastarajo oziroma postanejo nezadostne. Vseživljenjsko učenje je edini učinkovit odgovor, saj edino z miselnostjo vseživljenjskih učencev lahko sprostimo vse svoje potenciale, smo kos vedno novim izzivom in živimo izpolnjujoče in uspešno življenje.

Na profesionalnem  področju nam vseživljenjsko učenje omogoča, da ostanemo na tekočem z aktualnimi trendi  in se lažje in hitreje prilagajamo spreminjajočim se okoliščinam. Nenehno učenje ohranja našo konkurenčnost na trgu dela in nam odpira nove karierne priložnosti. Omogoča nam, da se preizkušamo na različnih področjih, v različnih vlogah, nam lajša karierne prestope. Krepi našo sposobnost razumevanja in reševanja izzivov. Podžiga našo intelektualno radovednost in sposobnost kritičnega razmišljanja, ki je ena ključnih veščin prihodnosti. Spodbuja nas, da dvomimo o predpostavkah in raziskujemo različne perspektive in možnosti, s čimer pozitivno vpliva na našo ustvarjalnost in inovativnost.

Na osebnem področju bogati naše življenje s tem, ko nas spodbuja k nenehnemu raziskovanju in širjenju obzorij. V sebi odkrivamo skrite ali pozabljene talente in strasti, za katere pogosto ne vemo, da so (še) v nas. Učenje novih stvari in pridobivanje novih veščin krepita našo samozavest in samospoštovanje, izboljšujeta naše kognitivne funkcije in spomin, kar nam pomaga ohranjati mentalno ostrino tudi v kasnejših letih. Vse to vodi do večje izpolnjenosti in vpliva na naše splošno počutje.

Vloga mentorjev pri spodbujanju vseživjenjskega učenja

Mentorji so s svojim zgledom odlični promotorji in spodbujevalci vseživljenjskega učenja, saj se morajo tudi sami nenehno učiti, da lahko nudijo ustrezno podporo mentorirancem. Vedno so pripravljeni na učenje in rast, ne glede na karierno uspešnost, izkušnje ter družbeni položaj in ugled. Brez zadržkov priznavajo, da ne vedo vsega.  K nalogam in izzivom pristopajo z radovednostjo in vznemirljivim pričakovanjem. Predvsem mentorji z dolgoletnimi izkušnjami se zavedajo privilegija, da so lahko od blizu spremljali spremembe in razvoj na različnih področjih zaradi česar vedo, da se moraš tudi takrat, ko misliš da že vse veš, učiti novih stvari, spremljati, sprejemati in slediti novostim. Aktivno iščejo različne priložnosti za učenje, se udeležujejo delavnic, konferenc in na njih aktivno sodelujejo. So tvorni člani interesnih in stanovskih združenj, učnih skupin in drugih skupnosti, v katerih lahko pridobivajo, poglabljajo in osvežujejo svoja znanja in veščine in jih delijo z drugimi. Tudi sami si še vedno poiščejo mentorje, pa najsi gre za potrebe po spoznavanju novih tehnologij, digitalnih spretnosti ali prenosljivih veščin. S svojim primerom kažejo, kako si postavljati in dosegati vedno nove cilje in uživati v najmanjših dosežkih in velikih uspehih.

Pristopi in metode odličnih mentorjev, s katerimi  navdihujejo mentorirance in druge posameznike, da sprejmejo miselnost vseživljenjskih učencev

  • Lasten zgled

Zgled je največja spodbuda. Mentorji ne zamudijo nobene priložnosti, da mentorirancem z dejanji izkažejo svojo predanost vseživljenjskemu učenju. Z njimi delijo svoje izkušnje pri iskanju znanja in pridobivanju novih veščin, svojo učno pot, ki vključuje padce, vzpone, zmage, poraze in vse vmes. Jih učijo zakaj in kako ohranjati radovednost ter ostati odprt in željan učenja od drugih. Jim dokazujejo, da se lahko učimo vedno, povsod in od vsakogar. Jih opozarjajo na pomen iskanja in sprejemanja povratnih informacij in samorefleksije. Svoje mentorirance vabijo, da se jim pridružijo pri učnih dejavnostih, kot so spletni seminarji, delavnice,  tečaji. Z njimi se udeležujejo različnih konferenc, seminarjev in drugih oblik izobraževanja, jih predstavljajo v svoji mreži, izpostavljajo njihove vrline, veščine in dosežke in jim s tem odpirajo nove priložnosti za učenje in rast ter ohranjajo njihovo motivacijo. Jih na nek način povabijo, da se skupaj z njimi podajo na pot neskončnih možnosti.

  • Usmerjanje in podpora

Mentorji mentorirancem pomagajo prepoznati njihove učne potrebe, interese in cilje in temu prilagajajo svojo podporo.  Pomagajo jim pri iskanju ustreznih učnih virov in priložnosti. Spodbujajo jih, da si izdelajo osebne učne načrte in spremljajo svoj lasten napredek. Jim zagotavljajo konstruktivne povratne informacije in jim izrekajo priznanje za njihov trud in dosežke. Jim pomagajo  premagovati ovire ali izzive, s katerimi se srečujejo na poti vseživljenjskega učenja in jih učijo, da so padci sestavni del te poti. S tem jih spodbujajo in opolnomočijo, da prevzamejo odgovornost za lastno učenje, napredek in razvoj.

  • Negovanje kulture učenja v mentorskem odnosu  

Mentorji ustvarjajo in vzdržujejo varno in podporno okolje, kjer lahko mentoriranci postavljajo vprašanja, delijo ideje in eksperimentirajo. Spodbujajo jih k sodelovanju in učenju od vrstnikov, kolegov in strokovnjakov. Jih učijo pomena praznovanja uspehov in neuspehov, saj ti predstavljajo najboljšo priložnost za učenje. Na mentorirance prenašajo mentorsko miselnost in jih spodbujajo k  iskanju in sprejemanju izzivov, povratnih informacij in sprememb.

  •  Opogumljanje k spremembam

Mentorji mentorirance nenehno izzivajo, da izstopajo iz cone udobja in presegajo lastna pričakovanja.  Izpostavljajo  jih novim izkušnjam in situacijam, ki širijo njihova obzorja in jih ohranjajo radovedne. Spodbujajo jih k prevzemanju novih vlog, odgovornosti in projektov, ki zahtevajo drugačna znanja in veščine. Jih soočajo z izivi, ki krepijo njihovo sposobnost reševanja problemov, kritičnega razmišljanja in uporabo naučenega.  

  • Skupna refleksija

Mentorji se z mentoriranci redno pogovarjajo  o njihovi učni poti. S postavljanjem odprtih vprašanj jim pomagajo analizirati njihove pristope,  aktivnosti in rezultate. Jih spodbujajo, da z njimi delijo, kaj so se naučili, kako so se tega naučili, zakaj jim je to pomembno. Pomagajo jim povezati učenje z njihovimi cilji, vrednotami in vizijo. Prepoznati njihove prednosti, kje se lahko še izboljšajo in začrtati naslednje korake.

Mentorji so zaupanja vredni zavezniki, ki jim je resnično mar, zaradi česar mentoriranci sledijo njihovemu zgledu. Mentorji so njihovi vodniki, zagovorniki in spremljevalci na poti vseživljenjskega učenja, pri čemer bogatijo svoje znanje in znanje svojih mentorirancev. Zato imajo ključno vlogo pri spodbujanju vseživljenjskega učenja in ohranjanju motivacije.

Vam je ta objava koristila?
Bi želeli karkoli dodati?
Zapišite v komentar

Če vam je bil članek všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Linkedin ali Twitter

Ne pozabite se prijaviti na naše e-novice

2 komentarja

  1. Francesco4505

    Eminem, настоящее имя Маршалл Брюс Мэтерс III, известен как один из величайших рэп-исполнителей всех времен. Своими пронзительными текстами, ярким стилем и потрясающим мастерством в ритме и рифме он завоевал миллионы поклонников по всему миру. Его лучшие песни включают “Lose Yourself”, гимн к само-преодолению, “Stan”, с поразительно интенсивным сюжетом, и “Rap God”, где он демонстрирует свою невероятную скорость и технику. Все эти треки, а также многие другие, отражают его гениальность и влияние на музыкальную индустрию. Скачать mp3 музыку 2024 года и слушать онлайн бесплатно.

    Odgovori

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This