SRČNO MENTORSTVO NA MIKROCOP HR’KOFI

Datum: 14 Feb, 2024
Kraj dogodka: MIKROCOP, d.o.o. , Ulica Ambrožiča Novljana 7, Ljubljana

Valentinovo malo drugače. Na že tradicionalnem dogodku Skupine Mikrocop HR’Kofi, na katerem si HR strokovnjaki med seboj izmenjujejo znanja in dobre prakse. Tokrat je bil  namenjen tematiki uvajanja novo zaposlenih, s prikazom konkretne prakse in pomena mentorstva pri pridobivanju in zadrževanju zaposlenih.

O ključni vlogi mentorstva, kot mostu med pričakovanji zaposlenih in potrebami zaposlovalcev, je spregovorila Tatjana Kolenc in ob tem poudarila vse razsežnosti mentorstva, ki mora biti zaposlenim dostopno v vseh zaposlitvenih fazah. Njegova vloga daleč presega začetno uvajanje novo zaposlenih in njihovo usposabljanje za samostojno delo. Mentorji na zaposlene prenašajo tudi vrednote in kulturo organizacije, v njih odkrivajo skrite talente in potenciale, se z njimi pogovarjajo o njihovih ciljih, željah in potrebah, jih usmerjajo pri njihovem osebnem in profesionalnem razvoju in jim pomagajo najti tisto vlogo v organizaciji, v kateri so lahko uspešni in v kateri lahko najbolje povežejo svoje osebne cilje s cilji organizacije. To vodi do odlične zaposlitvene izkušnje, zaradi katere zaposleni postanejo najboljši ambasadorji znamke delodajalca.  

Katja Juhart je vse skupaj dopolnila z nazornim prikazom odlične prakse PWC v procesu vključevanja novo zaposlenih v delovno okolje. Obe pa sva se še posebej dotaknili pomena povratne informacije v delovnem okolju. Edino s pomočjo sprotne povratne informacije zaposleni vedno vedo, kje se nahajajo na poti, ki so si jo začrtali, kaj delajo dobro, kje se lahko še izboljšajo. Prav tako tudi vodje in vsi, ki so v organizaciji odgovorni za razvoj in blagostanje zaposlenih iz povratnih informacij, ki jih dobijo od njih vedo, ali in v kakšni meri izpolnjujejo pričakovanja zaposlenih in kako lahko zaposlene še bolje podprejo v doseganju njihovih ciljev in s tem ciljev organizacije.

In kje se najbolje naučimo umetnosti dajanja in sprejemanja povratnih informacij? V mentorskih odnosih. Kajti, redne, pozitivne in konstruktivne povratne informacije, ki so usmerjene v ravnanje posameznika in ne v njegov značaj, so eno najmočnejših komunikacijskih in motivacijskih orodij odličnih mentorjev.

Dogodek,  poln prepleta različnih znanj, opažanj, izzivov in dobrih praks in vzajemnega učenja.

Vam je ta objava koristila?
Bi želeli karkoli dodati?
Zapišite v komentar

Če vam je bil članek všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Linkedin ali Twitter

Ne pozabite se prijaviti na naše e-novice

16 komentarjev

 1. Lamaomirl

  I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

  This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

  Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
  Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

  DOWNLOAD FOR FREE

  Telegram:
  https://t.me/btc_profit_search

  Odgovori
 2. ftaletkbtp

  provigil like supplements provigil tongue swelling provigil for depression provigil generic cost without insurance buy provigil baikal pharmacy low prices fast delivery big bonuses

  Odgovori
 3. vtalettjqi

  drinking alcohol while on zithromax dosage for zithromax 250 mg 1 gram zithromax zithromax for bacterial pneumonia is it okay to take zithromax with mycophenolate mofetil

  Odgovori

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This