SKUPNOST SRČNEGA MENTORSTVA – NOSILKA BRONASTEGA PRIZNANJA ZA INOVACIJE ZBORNICE OSREDNJESLOVENSKE REGIJE ZA LETO 2024

Datum: 19 Jun, 2024
Kraj dogodka: Atrij Pošte Slovenije, Čopova 11, Ljubljana

»Vsaka inovacija s seboj nosi zgodbo o vztrajnosti, odločnosti in pogumu. In te zgodbe so tiste, ki nas navdihujejo ter spodbujajo, da spremembe sprejemamo z odprtimi rokami ter skupaj in pogumno krojimo svetlejšo prihodnost S temi besedami je inovatorje in inovatorke na izboru inovacij leta 2024 Zbornice osrednjeslovenske regije nagovorila Gordana Kisilak, članica upravnega odbora Zbornice osrednjeslovenske regije ter vodje odnosov z javnostmi ter korporativnega komuniciranja pri Huawei Technologies Slovenija. In dodala, da inovacije niso samo razvoj, temveč sprememba v razmišljanju in delovanju.  

Slavnostni dogodek podelitve priznanj za inovacije 2024 so s svojimi nagovori inovatorjem počastili generalna direktorica GZS Vesne Nahtigal, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič in direktor Zbornice osrednjeslovenske regije Rok Pavlin. Poseben čar dogodku pa je dodal tudi glasbeni nastop pevke Hannah Mancini.

Tatjana Kolenc in Klaudija Javornik sva izjemno ponosni, da je Skupnost srčnega mentorstva ena od 23 prejemnic priznanj za inovacijo leta 2024. Veseli sva, da sva sledili misli enega naših največjih inovatorjev Petru Florjančiču, ki je bil prepričan, da se vsaka inovacija začne z opazovanjem. In tudi Skupnost srčnega mentorstva, prejemnica bronastega priznanja za inovacije, je plod opazovanja, sodelovanja, ustvarjalnosti in zavezanosti povezovalni, učeči se družbi, v kateri lahko vsak prispeva s svojimi potenciali.

Veseli in počaščeni sva, da je bila Skupnost srčnega mentorstva, kot prva mentorska skupnost v Sloveniji prepoznana kot družbena inovacija. Skupnost temelji na v človeka usmerjenem pristopu, iskrenosti in zaupanju. Njeno poslanstvo je omogočiti dostop do mentorstva vsem, ki potrebujejo to obliko podpore pri osebni in poslovni rasti in vsem, ki to podporo nudijo. Člane skupnosti povezuje zavedanje odgovornosti za lasten razvoj, zavezanost vseživljenjskemu učenju, vzajemno predajanje in sprejemanje znanj in izkušenj, želja po razvoju mentorskih in voditeljskih veščin, sprejemanje kodeksa skupnosti in upoštevanje vodilnih načel in sestavin srčnega mentorstva.

Poseben čar dogodku je dalo tudi druženje z inovatorji, ki je pokazalo, da inovacije tudi zbližujejo. Spletlo se je kar nekaj novih poznanstev in utrdilo nekaj obstoječih iz katerih bo zagotovo nastalo nekaj novih zgodb.

Vam je ta objava koristila?
Bi želeli karkoli dodati?
Zapišite v komentar

Če vam je bil članek všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Linkedin ali Twitter

Ne pozabite se prijaviti na naše e-novice

0 komentarjev

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This