LETNO SREČANJE SKUPNOSTI SRČNEGA MENTORSTVA 2024

Datum: 20 Jun, 2024
Kraj dogodka: Terasa Kavarne Slamič, Kersnikova 1, Ljubljana

Na dan poletnega solsticija, 20. junija 2024, smo se na terasi sredi mesta družili na tretjem letnem srečanju Skupnosti srčnega mentorstva, ki je bilo v znamenju mnogih mejnikov, ki smo jih dosegli v zadnjem letu delovanja. Zbralo se nas je 30 članic in članov skupnosti, medse pa smo povabili tudi zanimive goste, ki verjamejo v našo zgodbo in s katerimi bomo v prihodnje gotovo našli veliko sinergij za sodelovanje. Z nami so bili:

 • Peter Ribarič, direktor PlanEt GV in eden največjih podpornikov in razvijalcev HR stroke v Sloveniji
 • Mateja Koren, med drugim, srce in duša SoundGarden festivala, edinstvenega prostora povezovanja in izmenjave znanj
 • Olga Mukhina, HR strokovnjakinja z mednarodnimi izkušnjami
 • mag. Marko Šiška, sekretar na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje in velik mojster sloganov
 • Damjan Blagojevič, strokovnjak za osebno blagovno znamko in socialna omrežja, še posebej Linkedin
 • V mesecu juniju smo presegli število 100 članov in članic, kar si štejemo v velik uspeh po zgolj samo dveh letih in pol delovanja. Od tega se nam jih je samo v obdobju od junija 2023 na novo pridružilo 45, kar 10 med njimi pa jih je prišlo tudi na tokratno srečanje.
 • Ena naših temeljnih aktivnosti, poleg izvajanja mentorstva znotraj skupnosti, povezovanja in druženja, je vzajemno učenje. Ali, kot je lepo rekla naša draga Olga Brezovar: »SSM je prostor sodelovanja in druženja podobno mislečih, ki verjamejo v to, da je vrednost znanja v njegovi delitvi.« Zato smo še posebej ponosni na uvedbo strokovnih srečanj, ki smo jih poimenovali kar Bliskovito skupinsko mentorstvo (Speed mentoring). Samo v letošnjem prvem polletju smo jih organizirali 9 oz. 13, če upoštevamo serijo 4 delavnic naše drage Metke Glas. Kar 4 delavnice smo izvedli v okviru TVU 2024 in s tem naše znanje približali tudi širši javnosti.
 • Na različne načine smo se povezovali z drugimi skupnostmi in združenji, kot npr. z našim prvim podpornikom Društvom poslovnih žensk FAM, Slovenskim Coaching združenjem SCZ, kjer smo bili ponovno v vlogi ambasadorja zelo uspešnega letnega kongresa, z društvom VTIS, Andragoškim centrom Slovenije ACS, Združenjem slovenskih podjetnic itd. Sodelovali smo na različnih dogodkih na katerih smo lahko ozaveščali o pomenu mentorstva in o vlogi in poslanstvu naše skupnosti, med drugim na dogodkih TVU 2024 in Evropskega leta spretnosti ELS.
 • Povečali smo prepoznavnost Platforme srčnega mentorstva in Skupnosti srčnega mentorstva, zaradi katere lažje uresničujemo naše poslanstvo in širimo zavedanje o pomenu mentorstva in ga naredimo dostopnega vsem. Tudi z rednimi objavami na Linkedin page, kjer smo junija letos presegli število 2000 sledilcev in z objavami blogov in drugih formatov zapisov na spletni strani Srčnega mentorstva.
 • Čvrsto smo odločeni, da  nadaljujemo z našim osnovnim poslanstvom, tudi s pomočjo nadaljnjega povezovanja s skupnostmi in združenji, s katerimi si delimo podobne vrednote in cilje. Med njimi sta že omenjeni društvi FAM in VTIS, Zavod Podjetni, Fakultete in še mnogi drugi. Nekateri člani in članice SSM so  že sedaj člani omenjenih in drugih skupnosti in združenj, kar v SSM podpiramo, saj le na ta način lahko uresničujemo svoje interese in aktivno prispevamo k povezovanju različnih skupnosti in interesnih združenj, v čemer je naša prihodnost.
 • Nadaljevali bomo  z našimi izobraževalnimi dogodki, ki jih bomo malo pazljiveje umeščali v čas, da se jih bo lahko udeležilo čim več članov in članic. Za jesen sta tako že dogovorjeni dve delavnici s Sonjo Gorenc na temo Points of view in Maticem Kadličkom na temo humorja, kot podpore mentorstvu. Vsi člani in članice so vabljeni, da prispevajo svoje vsebine, ki bi jih predstavili v zadnjem četrtletju 2024 in v letu 2025..
 • Velika priložnost je tudi sodelovanje na HRM festivalu septembra v Ljubljani, o čemer nam je več povedal Peter Ribarič, ki ga s svojo ekipo tudi organizira. Festival nadomešča vsakoletno HRM konferenco, dogajal se bo ves dan 17. septembra v prostorih Fakultete za računalništvo in na drugih prizoriščih. Gre za dinamični 24-urni KADROVSKI in POSLOVNI festival znanja, inovacij in prihodnosti na področju HRM, strateškega vodenja in tehnoloških inovacij, na katerem bo posebna pozornost namenjena povezavam in integracijam kadrovskih funkcij s splošnim upravljanjem podjetij in organizacij. Osrednje teme festivala bodo TEHNOLOŠKE INOVACIJE IN NJIHOV VPLIV NA DELOVNO MESTO, TRAJNOST IN VODENJE Z EMPATIJO ter RAZVOJ IN UPRAVLJANJE TALENTOV ZA PRIHODNOST. Področja, kjer tudi mentorstvo igra izjemno pomembno vlogo.
 • Preverili bomo možnost vključitve v aktivnosti projekta ob svetovnem dnevu turizma in 50. obletnici gozdnih tematskih in učnih poti, v okviru katerih so predvideni različni formati dogodkov. Možna je tudi organizacija skupinskega »walking mentoring« ob svetovnem dnevu hoje 15. oktobra, ob sodelovanju svetovno znanih popotnikov in strokovnjakov za tematske poti in gozdne učne poti.  Za »trening« bomo organizirali dva nekajurna »walking mentoring« dogodka tekom poletja, v juliju in avgustu.
 • Pri nadaljnjem soustvarjanju skupnosti, da bi ta kar najbolje uresničevala svoje poslanstvo in izpolnjevala pričakovanja njenih članov in članic ter h krepitvi njene prepoznavnosti so in bodo še naprej sodelovali vsi člani in članice, ki so že na samem srečanju v “zbiralnik idej – IDEJNICO” prispevali vrsto predlogov, ki jih bomo upoštevali pri delovanju naše skupnosti.

Pod vodstvom Klaudije Javornik so se z enominutnimi predstavitvami predstavili novi člani in članice SSM, pri čemer nas je zanimalo predvsem KDO SO, KAJ JIH JE PRITEGNILO V SSM, in KAJ PRIČAKUJEJO od skupnosti. .Odgovorili so tudi na vprašanje, ki so ga sami izvlekli iz naše zakladnice predstavitvenih vprašanj.  Izjemno smo ponosni na vse, ki so se nam pridružili in s svojimi znanji, pogledi in izkušnjami, ter predvsem z željo in pripravljenostjo, da to delijo z ostalimi člani in  članicami, obogatili SSM.

V mentorskih odnosih se učimo tudi tega, kako pomembno je izrekati pohvale in priznanja za vsak, še tako majhen dosežek. In to sebi in drugim. Zato smo se na tokratnem srečanju zahvalili našim članom in članicam, ki so v letošnjem prvem polletju z nami nesebično delili svoja ekspertna znanja in izkušnje. Zahvale so prejeli: mag. Mirjana Ivanuša Bezjak, Metka Glas, Sonja Gorenc, Urška Lan, Mojca Sergo, Urška Gerbajs, Mateja Svetelšek, Darja Hvala in Matic Kadliček.

Priznanja je podelila Tina Fröhlich, ki je tudi sama prejela priznanje kot članica, ki se je udeležila največ izobraževalnih srečanj skupnosti (6). Enako priznanje smo podelili tudi Olgi Brezovar, ki ji je bila tesno za petami s samo eno udeležbo manj.

S tem pa priznanj še ni bilo konec. Odločili smo se, da posebej nagradimo tudi 100. članico SSM in 2000. sledilko na naši Linkedin Page, ki je imela na dan srečanja sicer že 2046 sledilcev. Nagrajenki Meta Zalar in Mojca Komadina sta v znak zahvale prejeli knjigo iz zakladnice Srčnega mentorstva po lastni izbiri (Meti Zalar bo knjiga zaradi odsotnosti sicer izročena naknadno). S knjigo »Skrivnost srčnega mentorstva« pa smo nagradili tudi udeleženko izjemnega majskega dogodka »Sodobni vodja«, katerega pobudnik je bil naš tokratni gost Damjan Blagojevič in na katerem je Srčno mentorstvo sodelovalo kot ambasador dogodka. Izžrebana je bila naša članica Sonja Petkovšek.

Poletje je, poleg poletnih romanc,  čas tudi za sproščena druženja. Zato smo se odločili, da uvedemo poletne mentorske zmenke, ki jih bomo, če se bodo prijeli, razširili tudi na ostale letne čase.  Prisotne članice in člani SSM ter gostje so naključno izvlekli imeni enega mentorja in enega mentoriranca SSM izmed vseh članov SSM, s katerim bodo odšli na poletno kavo,  sladoled ali karkoli drugega po lastnem izboru in to tudi dokumentirali. S fotografijo, zapisom, videom,….in to posredovali na info@srcnomentorstvo.com . Doživetja z mentorskih zmenkov bomo sproti objavljali,  na začetku jeseni pa izdelali collage vseh mentorskih zmenkov. Osnovni namen je boljše medsebojno poznavanje in umeščanje časa za druženje v naše urnike  tudi izven mentorskih srečanj in organiziranih dogodkov. V kolikor se bodo iz teh mentorskih zmenkov razvili tudi dodatni mentorski odnosi, toliko bolje. Hvala Mateja Zavadlal za to odlično idejo.

Sledilo je sproščeno druženje ob mreženju, novih idejah in zavezi, da z našim delom nadaljujemo z nezmanjšanim navdušenjem. Ob tem smo izbrali tudi sladico SSM, zmagali so srčki slaščičarne Viki Trnovo.

Lepo poletje vsem in se vidimo ponovno v jeseni, medtem pa se prepustimo poletnim zmenkarijam SSM.

Vam je ta objava koristila?
Bi želeli karkoli dodati?
Zapišite v komentar

Če vam je bil članek všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Linkedin ali Twitter

Ne pozabite se prijaviti na naše e-novice

16 komentarjev

 1. PhilipThunk

  Pedro Gonzalez Lopez https://pedri.prostoprosport-ar.com better known as Pedri, is a Spanish footballer who plays as an attacking midfielder for Barcelona and the Spanish national team. Bronze medalist of the 2020 European Championship, as well as the best young player of this tournament. Silver medalist at the 2020 Olympic Games in Tokyo. At the age of 18, he was included in the list of 30 football players nominated for the 2021 Ballon d’Or.

  Odgovori
 2. Richardjaict

  Offre speciale 1xBet Obtenez un bonus sportif supplementaire de 200% jusqu’a 130 €/$ avec le 1xbetpromocode, en plus du bonus de bienvenue standard de 1950$ et de 150 tours gratuits au casino. Profitez de cette opportunite pour jouer et gagner de l’argent grace aux paris sportifs. Chez nous, tout le monde peut devenir gagnant !

  Odgovori
 3. X22jaito

  Hey people!!!!!
  Good mood and good luck to everyone!!!!!

  Odgovori
 4. Charliejaict

  Des que le compte est active et que le premier depot est recu sur le compte courant, le compte bonus recevra un montant de 130$. En consequence, les chances d’un joueur de gagner au premier pari augmentent de 130%. Et cet avantage est rendu disponible grace au 1x pari code promo gratuit.

  Odgovori
 5. Lamaomirl

  I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

  This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

  Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
  Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

  DOWNLOAD FOR FREE

  Telegram:
  https://t.me/btc_profit_search

  Odgovori

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This