EDUTAINMENT KONFERENCA 2023

Datum: 24 Nov, 2023
Kraj dogodka: LIPICA, Hotel Maestoso

Mentorstvo in vseživljenjsko učenje sta neločljivo povezana. Zato je na EDUTAINMENT konferenci 2023, ki je potekala 23. in 24. novembra v Lipici, sodelovala tudi Skupnost srčnega mentorstva. Nataša Centa in Tatjana Kolenc sva,  skupaj z Mojco Čerpnjak, Ano Kolenc in Barbaro Krajnc,  s katerimi tvorimo  skupino vseživljenjskih učenk (poleg tokrat manjkajočih Elvire Lokan Štrucl in Magdalene Fabčič), pripravili delavnico z naslovom KULTURA VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA  – OD BEGA MOŽGANOV H KROŽENJU ZNANJA. Na njej smo z udeleženci konference iskale odgovore, kako s kulturo vseživljenjskega učenja ustvariti delovna okolja, v katerih

  • bo učenje sestavni del vsakodnevnega delovanja zaposlenih in ne dodatna obveznost
  • bo prenos, izmenjava in kroženje znanj, kjer pomembno vlogo igra tudi mentorstvo, samoumevno
  • se bodo zaposleni nenehno pomikali iz cone udobja v cono učenja
    ali z eno besedo, v katerih bo vsak posameznik videl možnost lastnega osebnega in profesionalnega razvoja. Ta se že dolgo izkazuje za enega najmočnejših dejavnikov prihoda in ostajanja talentov v organizacijah.

Danes vemo, da so največje bogastvo organizacij ljudje z znanjem, ki so se pripravljeni še naprej razvijati in rasti in jim ustvarjanje v nepredvidljivih okoliščinah pomeni izziv in motivacijo, da se nikoli ne prenehajo učiti.

Konferenca v Lipici se je izkazala za pravo dobitno kombinacijo. Zakaj? Ker je Lipica domovanje lipicancev, za konje pa vemo, da so izjemno senzibilna in izrazna bitja, mojstri neverbalne komunikacije. S človekom si delijo potrebo po gibanju, varnosti in vključenosti. In šele, ko so te potrebe zadovoljene, smo pripravljeni na učenje.

Tudi zato je bila konferenca polna idej, uvidov in novega znanja. Naše sodelovanje na konferenci pa je pokazalo še nekaj.  Namreč, da se mentorski odnos po zaključku mentorskega procesa ne zaključi, ampak pogosto samo spremeni obliko. Začele smo kot udeleženke skupinskega mentorstva na temo vseživljenjskega učenja pri Združenju Manager, sedaj nadaljujemo kot Skupina vseživljenjskih učenk z ambicijo da vse, kar smo se naučile tekom mentorskega procesa, še naprej razvijamo in delimo z drugimi.

Vam je ta objava koristila?
Bi želeli karkoli dodati?
Zapišite v komentar

Če vam je bil članek všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Linkedin ali Twitter

Ne pozabite se prijaviti na naše e-novice

7 komentarjev

  1. Leia1426

    The Beatles – легендарная британская рок-группа, сформированная в 1960 году в Ливерпуле. Их музыка стала символом эпохи и оказала огромное влияние на мировую культуру. Среди их лучших песен: “Hey Jude”, “Let It Be”, “Yesterday”, “Come Together”, “Here Comes the Sun”, “A Day in the Life”, “Something”, “Eleanor Rigby” и многие другие. Их творчество отличается мелодичностью, глубиной текстов и экспериментами в звуке, что сделало их одной из самых влиятельных групп в истории музыки. Музыка 2024 года слушать онлайн и скачать бесплатно mp3.

    Odgovori

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This